Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova a înaintat o notă ambasadei SUA în legătură cu incidentul din Marea Neagră

© Sputnik / Alexey KudenkoMAE al Rusiei
MAE al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Moscova a expediat ambasadei SUA o notă de protest în care avertizează asupra consecințelor periculoase pe care îl pot avea activităților militare ale americanilor și membrilor NATO.
BUCUREȘTI, 8 dec – Sputnik. Ambasadei SUA de la Moscova i-a fost înaintată o notă de protest în care se avertizează despre pericolul urmărilor ale activității militare ale Statelor Unite și membrilor NATO, potrivit unui comentariu a purtătorului de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.
“În legătură cu aceste acțiuni provocatoare (incidentul aerian deasupra Mării Negre n.r.), pe 8 decembrie, ambasadei SUA de la Moscova a fost înmânată o notă de protest în care avertizăm despre consecințele periculoase a unei astfel de iresponsabilități”, se spune în comunicat.
“Ne rezervăm dreptul de a reacționa la respectivele provocări din partea SUA și subordonaților lor, membri NATO, îndemnăm la un dialog pe fond cu garanții de securitate și discutarea căilor de reducere a nivelului de încordare politico-militară, inclusiv variantele de prevenire a unor incidente periculoase în aer și pe mare. În caz contrar, pentru prevenirea și eliminarea amenințărilor ivite, vor fi utilizate toate mijloacele existente pe care le avem la dispoziție”, menționează reprezentantul diplomației ruse.
Ambasadei Ruse în SUA - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Politică
Putin și Biden au abordat problema misiunilor diplomatice
Fluxul de știri
0