Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Mai mulți moldoveni participă la Forumul Civil din regiunea Kursk

© Sputnik / Александр Юрьев / Accesați arhiva multimediaKursk
Kursk - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Abonare
Peste 400 de persoane, cetățeni moldoveni și ruși, oameni care zilnic pun umărul la întărirea și îmbunătățirea relațiilor dintre Moldova și Federația Rusa, sunt așteptați în data de 8 și 9 decembrie la cea de-a 12-a ediție a Forumului Civil din regiunea Kursk.
CHIȘINĂU, 8 dec - Sputnik. Potrivit organizatorilor, ediția din acest an va fi mai specială, deoarece va fi organizată cu ocazia aniversării celor 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie și cooperare ruso-moldovenesc.
Cine vor fi oaspeții speciali ai evenimentului, am aflat de la co-organizatoarea evenimentului Elena Bulhac, președintele Centrului Cultural Obștesc „Comunitatea moldovenilor” din regiunea Kursk, Federația Rusă, în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Radio Sputnik Moldova.
„Acest forum este primul forum civil internațional cu participarea persoanelor din Republica Moldova. De aceea noi toți așteptăm un schimb de practică, o discuție aprinsă cum am vedea noi după discuțiile de la masa rotundă, de la zilele de lucru ale forumului, ce se va întâmpla după ce colegii noștri din Republica Moldova se vor întoarce din Federația Rusă și vor încerca să facă schimbări în Republica Moldova”, a spus Elena Bulhac.
La eveniment sunt așteptați cetățeni simpli, oameni de afaceri din regiunea Kursk, dar și reprezentanți ai raioanelor Ocnița, Ștefan Vodă, Drochia și Ungheni.
„Ocnița și Drochia sunt raioane înfrățite cu regiunea Kursk deja de cinci ani. Iar Ungheni și Ștefan Vodă sperăm la o pregătire de încheiere a contractelor de prietenie dintre regiunea Kursk și aceste două raioane”, a spus organizatoarea.
În total, peste 400 de persoane vor participa la Forumul Civil din regiunea Kursk.
Fluxul de știri
0