Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Impresiile lui Putin despre negocierile cu Biden – Kremlinul

© Sputnik / Evgeniy Paulin / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui Peskov: Lui Putin i-a plăcut formatul online al negocierilor cu Biden.
CHIȘINĂU; 8 dec – Sputnik. Președintelui Rusiei, Vladimir Putin, i-a plăcut să comunice online cu omologul său american Joe Biden, a declarat reprezentantul Kremlinului Dmitri Peskov.
„Acest format face posibilă o discuție destul de sinceră, cel puțin președintelui Putin i-a plăcut acest format”, a spus el.
În ajun, liderii celor două țări au avut o videoconferință, negocierile au durat aproximativ două ore. În urma acestora, părțile au menționat că Putin și Biden au acordat cea mai mare atenție evoluției situației în jurul Ucrainei, în particular, extinderii NATO spre Est și desfășurării armamentelor ofensive în apropierea frontierelor rusești. Totodată, Kremlinul a subliniat că ”Nord Stream – 2” nu a fost amintit în cadrul discuției.
Vladimir Putin șiJoe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Politică
”Liniile roșii” și Ucraina: Ce au discutat Putin și Biden
Peskov a adăugat că președinții au convenit să-și numească reprezentanți care să discute problemele de securitate strategică în Europa.
„Deocamdată nu se poate spune exact când se va întâmpla asta, însă președinții au avut în vedere că acest lucru trebuie să se întâmple foarte și foarte repede”, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului statului rus.
Putin și Biden planifică să discute ulterior încă o dată, dar Peskov nu a precizat când anume vor avea loc noile negocieri.
Fluxul de știri
0