Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Gavrilița merge la București: Care este scopul vizitei

© Sputnik / Mihai CarausNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Abonare
Premierul moldovean, Natalia Gavrilița, merge într-o vizită oficială de lucru în România. Iată ce va face acolo și cu cine se va întâlni.
CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, merge mâine într-o vizită în capitala României. Anunțul a fost făcut de către Gavrilița în cadrul conferinței de presă după ședința de astăzi a Guvernului.
La București, prim-ministrul se va întâlni cu omologul său, Nicolae Ciucă, și președintele român Klaus Iohannis. Gavrilița se va mai întâlni cu președintele Senatului, Florin Cîțu, dar și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

"Vom aborda mai multe subiecte de interes comun pentru țările noastre în contextul implementării acțiunilor stabilite în Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova", a declarat Gavrilița.

Potrivit premierului, la București se va discuta și "despre necesitatea pregătirii pentru ședința comună de Guvern, care va avea loc, sperăm noi, la începutul anului viitor".
În context, Gavrilița a declarat că peste o săptămână și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, va merge în România pentru a discuta despre problemele de securitate energetică.
Klaus Iohannis si omologul sau moldovean, Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Politică
Foaia de parcurs între Chișinău și București: Ce conține
Amintim că Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între Republica Moldova și România conține 18 puncte cheie. Documentul a fost semnată pe 23 noiembrie la București în prezența președinților Maia Sandu și Klaus Iohannis, ministrului moldovean de Externe, Nicu Popescu și omologul său Bogdan Aurescu.
Fluxul de știri
0