Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Comisia Europeană vrea puteri suplimentare asupra statelor membre

© AFP 2024 / EMMANUEL DUNANDФлаги ЕС на фоне здания Европейской комиссии в Брюсселе.
Флаги ЕС на фоне здания Европейской комиссии в Брюсселе. - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Abonare
Comisia Europeană dorește puteri sporite pentru a combate ”discursul urii”, de fapt, de a implementa corectitudinea politică, la nivelul întregii Uniuni Europene.
BUCUREȘTI, 8 dec – Sputnik, Bogdan Duca. Potrivit unui document preluat de Politico.eu, Comisia Europeană pregătește amendarea Tratatului de funcționare a Uniunii Europene pentru a putea legifera corectitudinea politică peste voința statelor suverane.
Aceasta prevede implementarea unui pachet amplu de măsuri care să combată ceea ce autoritățile numesc ”discursul urii”, misoginia și homofobia, atât în mediile offline cât și în cele online. Până în martie se așteaptă promulgarea unui manual pentru moderarea mediilor online (Digital Services Act) care să permită oficial cenzura ideologică pe internet.
În justificarea inițiativei, Comisia europeană leagă necesitatea implementării cenzurii ideologice de pandemia de coronavirus, perioadă în care, spun autorii documentului, ”discursul urii” a fost exacerbat, afirmație din care se deduce că demersul Comisiei poate să urmărească și anihilarea prin lege a opoziției la măsurile de dictatură sanitară.
Pentru un astfel de demers, Comisia Europeană are nevoie de aprobarea Consiliului European și Parlamentului.
Dacă în Parlamentul european este de așteptat să se obțină ușor o majoritate în favoarea cenzurii ideologice în interiorul Uniunii, în Consiliul european este așteptată opoziția cel puțin a două state: Polonia și Ungaria, ceea ce va duce la împiedicarea demersului Comisiei.
Fluxul de știri
0