Primul concert cu public în Sala cu Orgă din Chișinău, dupâ șapte luni de restricții - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Cultură
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre evenimentele din domeniul culturii

Academia Română a premiat astăzi personalități, opere culturale și științifice

© Inquam Photos / OCTAV GANEAIoan Aurel Pop, Academia Română
Ioan Aurel Pop, Academia Română - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Abonare
Academia Română a oferit miercuri o serie de distincții pentru diverse personalități culturale românești și premii pentru lucrări relevante din diverse domenii, apărute recent.
BUCUREȘTI, 8 dec – Sputnik, Bogdan Duca. În cadrul evenimentului Academiei Române de premiere au primit diploma ”Distincția Culturală”, actorii George Mihăiță, Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern și Dorel Vișan.
Tot aceeași distincție au primit și jurnalistul Octavian Hoandră, directoarea Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”, Mireille Rădoi și omul de cultură Radu Boroianu.
Cu diploma ”Meritul Academic” au fost distinși și Lucia Hossu-Longin, cunoscuta jurnalistă realizatoare a seriei ”Memorialul Durerii” cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani, precum și numeroase alte personalități culturale locale.
De asemenea au fost premiate mai multe spectacole (animație și teatru), lucrări și proiecte artistice, proiecte arhitecturale, lucrări de literatură, de teologie, studii de istorie și alte lucrări științifice.
Evenimentul de premiere a fost în format hybrid (prezență fizică și transmisiune online) din cauza condițiilor pandemice din România.
Emil Loteanu - Sputnik Moldova, 1920, 06.11.2021
Societate
Cel mai cunoscut regizor moldovean, Emil Loteanu, ar fi împlinit astăzi 85 de ani
Fluxul de știri
0