Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

30 de ani de la înființarea Comunității Statelor Independente

CSI - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Abonare
Comunitatea Statelor Independente intră în al patrulea deceniu pe un val de ascensiune.
CHIȘINĂU, 8 dec - Sputnik. La 30 de ani de la înființare, CSI este în plină dezvoltare și nu va dispărea, intră într-un nou deceniu în plină ascensiune, consideră politologul, conferențiar al filialei Tașkent a Universității Plehanov Ravșan Nazarov.
„CSI, pe care diverși pseudo-experți l-au numit „comitetul de împărțire a moștenirii sovietice”, „comisia pentru divorțul civilizat”, „un fragment din URSS”. Au trecut 30 de ani de atunci, iar CSI trăiește, se dezvoltă și nu va dispărea nicăieri”, a spus Nazarov pentru RIA Novosti.
Expertul a remarcat că în CSI există diferite opțiuni de cooperare și integrare - Statul Unional al Rusiei și Belarusului, UEEA, Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, o zonă de liber schimb și multe alte formate bilaterale și multilaterale.
„Așadar, CSI intră în al patrulea deceniu într-o creștere reală”, a adăugat Nazarov. În opinia sa, jucătorii cheie ai Comunității sunt Rusia, Belarus, Kazahstan și Uzbekistan.
Acordul privind crearea Comunității Statelor Independente a fost semnat la 8 decembrie 1991 la Viskuli de către conducerea Belarusului, Federației Ruse și Ucrainei.
Fluxul de știri
0