Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: SUA și Uniunea Europeană ar putea impune restricții privind tranzacționarea rublei

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Abonare
Bloomberg: noile sancțiuni americane împotriva Rusiei ar putea afecta tranzacționarea rublei.
CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Statele Unite și Uniunea Europeană examinează posibilitatea impunerii de sancțiuni împotriva celor mai mari bănci rusești și a Fondului rus de investiții directe, relatează Bloomberg, cu referire la surse, informează RIA Novosti.
Se afirmă că restricțiile sunt pregătite în cazul unei „invazii” rusești în Ucraina (despre aceasta a comunicat anterior și CNN). De exemplu, ar putea fi posibilă blocarea conversiei rublelor în dolari, euro sau lire sterline.
Cea mai semnificativă măsură ar putea fi deconectarea Moscovei de la sistemul internațional de plăți SWIFT, dar, potrivit surselor Bloomberg, asta „va lovi în cetățenii de rând”.
Испытания противотанковых комплексов Джавелин на Украине - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Editoriale
Când „Javelin” și „Stinger” nu aduc fericire: SUA împing Ucraina către un război cu Rusia
Potrivit interlocutorilor agenției, președintele american Joe Biden ar putea aborda problema sancțiunilor în timpul negocierilor programate pentru 7 decembrie cu liderul rus Vladimir Putin.

Escaladarea tensiunea

Kievul și țările occidentale își exprimă în ultimul timp îngrijorarea că Moscova și-ar concentra trupele la granița cu Ucraina.
După cum a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, Rusia își mișcă forțele armate în limitele teritoriului său și la propria discreție - acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să deranjeze pe nimeni.
SUA însele și aliații lor NATO și-au sporit în ultima perioadă, în mod semnificativ, activitatea militară în Marea Neagră. Potrivit Ministerului rus al Apărării, SUA încearcă să creeze o grupare de trupe în apropierea granițelor rusești, iar unul dintre obiectivele Washingtonului este asimilarea militară a Ucrainei. SUA studiază situația pentru cazul unei soluționări prin forță a conflictului din Donbass, consideră ministerul.
Fluxul de știri
0