Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

„Șahtar” - „Sheriff”: Seria finală a Ligii Campionilor

© Sputnik / Mihai CarausSheriff-Șahtar
Sheriff-Șahtar - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Abonare
Antrenorul „Sheriff” este bucuros că se întoarce acasă, iar mentorul „Șahtarului” urmează să experimenteze cu echipa. Sputnik Moldova a adunat datele de bază despre meciul din etapa a șasea din faza grupelor Ligii Campionilor dintre aceste echipe.
TIRASPOL, 6 dec - Sputnik, Iulia Sorokopud. Marți, „Șahtar Donețk” îl va găzdui la Kiev pe „Sheriff Tiraspol” în meciul din etapa a 6-a din faza grupelor Ligii Campionilor. Aceasta încheie performanța ambelor echipe în acest turneu. Tot ce trebuie să știți despre meciul retur al celor mai puternice cluburi din Ucraina și Moldova - în recenzia noastră.

„Grupul morții” al lui Vernidub

„Sheriff” a mers încrezător către scopul său timp de 24 de ani. Intrarea în faza grupelor din Liga Campionilor este un eveniment istoric în sine pentru clubul din Tiraspol și pentru tot fotbalul moldovenesc.
Dar câștigarea meciului de deschidere cu Șahtar Donețk (2:0), apoi înfrângerea regelui fotbalului spaniol, Real Madrid (2: 1), și chiar conducerea grupei este deja o super faptă pentru campioana Moldovei.
„Pentru noi, a fost un „grup al morții” (“Real”, „Inter”, „Șahtior”). Dar am reușit să ajungem mai departe, iar „Șahtarul” a rămas fără primăvara euro", a spus mentorul galben-negrilor Yuri Vernidub.
„Sheriff” are cel mai bun sezon din competiția principală a cluburilor: o serie neînvinsă de 9 meciuri (care a fost întreruptă de meciul cu „Inter”), locul trei în Grupa D (6 puncte) și biletul la Eurospring. Returul nu înseamnă nimic în ceea ce privește turneul, dar este o chestiune de onoare pentru Vernidub.
"Mă bucur că sunt din nou în Ucraina, pe acest stadion frumos. Pot spune că sunt fericit că sunt acasă. Credeți-mă, eu cunosc „Șahratul”. Este un club serios cu fotbaliști profesioniști scumpi, în care există mulți brazilieni tehnici", a evaluat adversarul mentorul lui "Sheriff".

Necazul „minierilor”

„Șahratul” a părut mai puternic la începutul Ligii Campionilor pe hârtie în pereche cu „Sheriff”. La drept vorbind, în grupa D a fost prezis locul trei pentru „minieri”. Însă clubul din Donețk în cinci meciuri din faza grupelor a câștigat un punct și a cedat categoric formației din Tiraspol în Europa League. Eșecul în Cupa Europei din ajunul meciului a fost recunoscut de Roberto De Zerbi.
Spre deosebire de antrenor, fundașul Valeriy Bondar crede că „Șahtarul” și-a câștigat un loc mai sus în clasament.
"În meciul cu "Sheriff" este necesar să se demonstreze un fotbal de atac bun, care se va traduce în goluri. Important este să nu ratezi mingi precum cele primite la Tiraspol", a spus Bondar.
O altă motivație pentru a-ți lua revanșa de la „Sheriff” sunt banii. Pentru victorie, UEFA plătește 2,8 milioane de euro. Pentru De Zerby și echipă, aceasta este ultima șansă de a câștiga bani în această campanie pentru Cupa Europei.
© Sputnik / Mihai CarausAntrenorul „Șahtar” Roberto De Zerbi
Тренер ФК Шахтер Роберто Де Дзерби - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Antrenorul „Șahtar” Roberto De Zerbi
"În viață nu trebuie doar să luați, ci și să dați. Cred că în jocul cu Sheriff este importantă și componenta economică. Aducerea unui bonus clubului de la UEFA este un plus pentru noi. Toată lumea înțelege asta. Fiecare fotbalist din echipa noastră este un profesionist și va face tot posibilul”, a spus antrenorul lui „Șahtar”.

„Bărbații internaționali” împotriva tineretului

Înainte de începerea jocului, ambele echipe au probleme cu lista. Mussa Kiabu și Jasurbek Yakhshiboev au căzut din rândurile „Șerifului”. Vernidub este convins - restul sunt în formă și sunt pregătiți să tragă în poarta „minierilor”.
„Am un singur principiu: pe teren intră cei mai puternici”, a spus Vernidub.
La conferința de presă de dinaintea meciului, mentorul tiraspolenilor și-a numit discipolii „bărbați internaționali”, iar antrenorul principal al clubului din Donețk a vorbit despre tineret. Dar este gata să lanseze o echipă experimentală pe terenul olimpic?
"50 la 50. Sunt câțiva jucători care nu vor juca nici în meciul cu „Sheriff”, nici sâmbătă cu „Alexandria". Pe de altă parte, va fi o formație de start foarte bună, pentru că acesta este un meci important. Avem mulți fotbaliști tineri care trebuie să progreseze prin aceste jocuri”, a spus Roberto de Zerbi.
Fluxul de știri
0