Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comuniștii și socialiștii au blocat tribuna Parlamentului - Foto

© Sputnik / Mihai CarausParlament
Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Abonare
Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a blocat tribuna Parlamentului în semn de protest față de refuzul majorității parlamentare de a exclude de pe ordinea de zi proiectul de lege privind majorarea vârstei de pensionare a femeilor.
CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a blocat tribuna Parlamentului, după ce majoritatea parlamentară a refuzat să exludă de pe ordinea de zi proiectul de lege privind majorarea vârstei de pensionare.
Comuniștii și socialiștii au ieșit cu pancarte și au scandat ”Rușine”

”Am solicitat azi ca acest subiect să fie întors în comisie. Noi blocăm tribuna și chemăm să scoatem acest proiect de pe ordinea de zi. În prima lectură ați votat noaptea. Vă rugăm mult în ceasul al 12-lea să îl retrageți”, a declarat deputatul Vlad Batrîncea.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că propunerea de a fi exclus proiectul de pe ordinea de zi a fost supusă votului la începutul ședinței, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi.
Ulterior, a fost solicitată o pauză de 30 de minute.
Amintim că în prezent vârsta de pensionare a femeilor este de 59,5 ani, iar a bărbaților - de 63 de ani. Joi, 25 noiembrie, parlamentarii au adoptat în prima lectură modificări la legea privind sistemul public de pensii. Pentru această schimbare au votat 56 de deputați PAS.
Potrivit noilor prevederi, din anul viitor, vârsta de pensionare a femeilor va crește treptat, astfel încât până în 2028 să ajungă la 63 de ani și să fie egală cu cea a bărbaților. Adică, în fiecare an, vârsta de pensionare va crește cu șase luni.
Fluxul de știri
0