Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șeful Pentagonului: SUA sunt gata să ajute Ucraina în cazul unei invazii

© Inquam Photos / George CalinLLOYD AUSTIN
LLOYD AUSTIN - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Abonare
Șeful Pentagonului susține că SUA sunt gata să ajute Ucraina în cazul unei invazii militare rusești.
CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. SUA sunt îngrijorate de ceea ce se întâmplă la frontiera Rusiei și Ucrainei și este gata să ofere Kievului cele necesare pentru apărarea teritoriului suveran, a declarat șeful Pentagonului, Lloyd Austin.
La conferința din California, oficialului i s-a solicitat să comenteze articolele din presa locală care anunță, cu referire la serviciile de informații americane, că Rusia ar putea invada Ucraina, mobilizând 175 mii de militari.
“Ne uităm la numărul de forțe armate în zonele de frontieră, la unele lucruri care se întâmplă în spațiul informațional, la ceea ce se întâmpla în sfera cibernetică, acest lucru într-adevăr crește îngrijorarea noastră. Rămânem focalizați pe această problemă”, a răspuns Austin.
Șeful Pentagonului a refuzat să fac speculații pe subiectul acțiunilor SUA în cazul în care invazia va avea loc. Rusia neagă existența unor planuri agresive în raport cu statul vecin.
“Ați auzit ce a spus ieri președintele (SUA, Joe Biden), că examinează un șir de inițiative, iată de ce nu aș dori s-o iau înaintea șefului meu”, a spus Austin.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Internațional
Lavrov: NATO vrea să transforme Ucraina în ”Antirusia”
Fluxul de știri
0