Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin se află în India, unde poartă negocieri cu premierul Modi

© Sputnik / Михаил Метцель / ТАСС / POOL / Accesați arhiva multimediaОфициальный визит президента РФ В. Путина в Индию. День второй
Официальный визит президента РФ В. Путина в Индию. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Abonare
Vladimir Putin se află într-o vizită în India, unde are o întrevedere cu premierul Narendra Modi.
BUCUREȘTI, 6 dec – Sputnik. Vladimir Putin se află cu o vizită în India, unde are o întrevedere cu prim-ministrul Narendra Modi.
E prima întrevedere a celor doi lideri după discuția pe marja summitului BRICS în Brazilia, din noiembrie 2019, și cea de-a doua deplasare peste hotare a președintelui rus în acest an.
Vizita de lucru are loc pe fundalul descoperirii tulpinii Omicron a coronavirusului, care a determinat instituirea unor noi măsuri restrictive în toate statele lumii. Săptămâna trecută India a anunțat despre înregistrarea a două cazuri de infectare cu această versiune, iar azi doi pacienți au fost înregistrați în Rusia cu această tulpină.
Putin și Modi urmează și deja discută să discute despre noi inițiative de dezvoltare a relațiilor ruso-indiene, din momentul în care acest parteneriat este avantajos pentru ambele state. În special, pe agenda discuțiilor figurează subiectul sectorului energetic, urmează să fie semnate documente corporative pe linia Rosneft.
De asemenea, astăzi s-au încheiat negocierile bilaterale în format „2+2”, la care au participat miniștri de Externe ale Rusiei și Indiei, Serghei Lavrov și Subrahmanyam Jaishankar, precum și miniștri ai Apărării, Serghei Șoigur și Rajnath Singh. Moscova și New Delhi au încheiat câteva documente cu privire la cooperarea în sfera militară.
Vladimir Putin și Sauli Niinistö - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Internațional
Președintele finlandez a îndemnat actorii internaționali să nu provoace Rusia
Fluxul de știri
0