Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră! PAS își retrage candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți

© Sputnik / Mihai CarausPAS
PAS  - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că își retrage candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți, care urma să participe în turul doi de scrutin în locul Marinei Tauber.
CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Formațiunea a argumentat că a luat această decizie pentru a evita speculațiile, în contextul în care candidatul Partidului „Șor” Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală pentru Primăria Bălți.

„Pentru a evita orice speculaţii, PAS anunţă retragerea din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi a candidatului său, dl Boris Marcoci. Decizia urmează a fi formalizată de către forurile statutare ale partidului în decursul zilei de mâine”, menționează PAS pe pagina sa de Facebook.

Se întâmplă după ce astăzi Comisia Electorală Centrală a stabilit că în turul doi al alegerilor locale din Bălți se vor confrunta Nicolai Grigorișin cu cel care s-a plasat pe locul trei în primul tur de scrutin - Marcoci Boris, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. Acesta urma să-i ia locul Marinei Tauber.
În data de 1 decembrie Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Judecătoria Bălți a dispus sâmbătă excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, în urma demersului CEC. Totodată, membrii CEC au expediat o solicitare către Curtea de Apel Bălți pentru a se face claritate în ceea ce privește termenul de executare a hotărârii instanței.
Curtea de Apel Bălți a lăsat în vigoare decizia primei instanțe de a o exclude pe Tauber din cursa electorală. Ulterior, și Curtea Supremă de Justiție a susținut excluderea Marinei Tauber din funcția de primar al municipiului Bălți.
Марина Таубер - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Politică
Tauber, despre decizia Curții de Apel Bălți: Este o fărădelege ceea ce se întâmplă
În aceste condiții, membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu doi candidaţi.
În lipsa unui scrutin cu doi candidați, membrii Comisiei, întruniți în ședință extraordinară, au fost în situația de a decide suspendarea desfășurării turului doi, până deciziile instanțelor de fond și apel vor rămâne irevocabile.
Fluxul de știri
0