Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Data turului doi al alegerilor locale în Bălți - Cine participă în locul lui Tauber

© Sputnik / Mihai CarausMarina Tauber
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Electorală Centrală a anunțat data desfășurării alegerilor locale noi în municipiul Bălți.
CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Turul doi al alegerilor locale noi în municipiul Bălți va avea loc în data de 19 decembrie. O decizie în acest sens a fost anunțată de către Comisia Electorală Centrală.
Hotărârea a fost aprobată cu votul a 6 membri ai CEC.
Totodată, Comisia Electorală Centrală a stabilit că în turul doi al alegerilor din Bălți va participa candidatul rămas, adică candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a acumulat 20,93% din sufragii, dar și cel de al treilea candidat din listă - Marcoci Boris, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, care a acumulat în primul tur 14,08% din voturi.
Se întâmplă după ce în data de 1 decembrie Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Precizăm că Judecătoria Bălți a dispus sâmbătă excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, în urma demersului CEC. Totodată, membrii CEC au expediat o solicitare către Curtea de Apel Bălți pentru a se face claritate în ceea ce privește termenul de executare a hotărârii instanței.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Politică
Marina Tauber: Anunțăm crearea „frontului salvării naționale” - îndemnul către deputați
Curtea de Apel Bălți a lăsat în vigoare decizia primei instanțe de a o exclude pe Tauber din cursa electorală. Ulterior, și Curtea Supremă de Justiție a susținut excluderea Marinei Tauber din funcția de primar al municipiului Bălți.
În aceste condiții, membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu doi candidaţi.
În lipsa unui scrutin cu doi candidați, membrii Comisiei, întruniți în ședință extraordinară, au fost în situația de a decide suspendarea desfășurării turului doi, până deciziile instanțelor de fond și apel vor rămâne irevocabile.
Fluxul de știri
0