Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A început votarea anticipată la alegerile liderului regiunii transnistrene

© Sputnik / Ляхова ИринаCEC Transnistria
CEC Transnistria - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Abonare
Pot să voteze anticipat cetăţenii care se vor afla în ziua alegerilor în străinătate sau la serviciu.
CHIŞINĂU, 6 dec - Sputnik. De luni începe votarea anticipată la alegerile pentru funcția de lider al Transnistriei, a precizat Comisia Electorală Centrală a regiunii.
Din 6 până pe 9 decembrie se poate vota anticipat la comisiile electorale teritoriale, iar pe 10 și 11 decembrie – la cele de sector.
„Își pot acorda anticipat votul în sprijinul unui candidat sau altul alegătorii care se vor afla în afara republicii în ziua principală a votării, în deplasare de serviciu sau care îndeplinesc sarcini de stat sau de serviciu, inclusiv cele legate de lupta împotriva infecției cu coronavirus”, este menționat în comunicatul Comisiei Electorale Centrale.
Potrivit Comisiei, pot vota anticipat, de asemenea, alegătorii înregistrați pentru perioada studiilor în căminele instituțiilor de învățământ profesional superior.
Votul anticipat se realizează în baza unei cereri scrise personale a alegătorului.
Марина Таубер - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Politică
Tauber, despre decizia Curții de Apel Bălți: Este o fărădelege ceea ce se întâmplă
Alegerile în Transnistria vor avea loc pe 12 decembrie, candidații sunt actualul lider al regiunii, Vadim Krasnoselski, și deputatul Consiliului raional Grigoriopol Serghei Pînzari.
Anterior, președintele Sandu, răspunzând la o întrebare despre apropiatele alegeri pentru șefia Transnistriei, a declarat că autoritățile moldovenești „consideră aceste alegeri ilegale”, prin urmare pe malul drept nu există nici un fel de așteptări cu privire la rezultatele lor. Totuși, Sandu a subliniat că Chișinăul nu refuză dialogul cu Tiraspolul.
Fluxul de știri
0