Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vom avea sau nu târg de Crăciun în Capitală: Ce spune primarul Ion Ceban - Foto

© Photo : Facebook / Ion CebanНовогодние локации в Кишиневе-2022
Новогодние локации в Кишиневе-2022 - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Abonare
În acest an, în Chișinău vor fi organizate târguri de Crăciun. Potrivit primarului Ion Ceban, în unul din sectoare deja a fost inaugurat un târg.
CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Sâmbătă, în sectorul Ciocana a fost lansat târgul de Crăciun și urmează ca și în alte sectoare ale Capitalei să fie inaugurat târgul. Potrivit primarului Ion Ceban, peste 40 de locații din Chișinău sunt amenajate de sărbătorile de iarnă. Acesta a precizat că și agenții economici s-au alăturat campaniei Primăriei și au decorat orașul.
Amintim că în data de 1 decembrie, în Capitală s-a dat start sărbătorilor de iarnă, iar principalul Pom de Crăciun al țării a fost inaugurat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Totodată, primăria municipiului Chișinău a anunțat că, începând cu 1 decembrie, pe străzile Capitalei vor circula cinci troleibuze decorate cu luminițe multicolore, în spiritul sărbătorilor de iarnă.
„Unitățile vor circula pe liniile nr. 4, nr. 10, nr. 22, nr. 24 și nr. 30, pentru a aduce magia Crăciunului și a Anului Nou în toate sectoarele orașului”, a precizat municipalitatea.
Anterior, premierul Natalia Gavrilița a declarat că Guvernul va organiza Târgul de Crăciun în acest an. Potrivit premierului, va fi un târg de promovare a produselor autohtone.
Totodată, în Chișinău, dar și în 10 raioane ale țării, va fi organizată o serie de concerte cu muzică tradițională de Crăciun.
”Audiența va fi formată inclusiv din copii orfani și persoane vulnerabile. Încercăm să le aducem acestor oameni o bucurie de Crăciun”, a comunicat Natalia Gavrilița.
Pom de Crăciun - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Societate
Sărbătorile de iarnă 2021-2022: Cum vor fi marcate în Chișinău
Fluxul de știri
0