Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune PAS despre suspendarea alegerilor la Bălți

© Sputnik / Mihai CarausPAS a prezentat lista candidaților la parlamentare
PAS a prezentat lista candidaților la parlamentare - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
După ce și Curtea de Apel Bălți s-a pronunțat pe cazul Marinei Tauber, Partidul Acțiune și Solidaritate a venit cu o reacție la situația creată.
CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Într-o postare pe pagina de Facebook a partidului, PAS a declarat că a luat act de decizia instanței de a anula înregistrarea Marinei Tauber în cursa electorală. Potrivit PAS, Tauber fost acuzată de încălcarea repetată a legislației electorale, iar acest lucru a dus la suspendarea alegerilor pentru primăria municipiului Bălţi.
„Într-un stat democratic toți actorii electorali trebuie să fie în condiții egale, folosind resurse permise în limita legii și orice abateri de la acest principiu trebuie să fie sancționate exemplar de către instituțiile statului”, a declarat PAS.
În data de 1 decembrie, Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Precizăm că Judecătoria Bălți a dispus sâmbătă excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, în urma demersului CEC. Totodată, membrii CEC au expediat o solicitare către Curtea de Apel Bălți pentru a se face claritate în ceea ce privește termenul de executare a hotărârii instanței.
Curtea de Apel Bălți a lăsat în vigoare decizia primei instanțe de a o exclude pe Tauber din cursa electorală. Ulterior, membrii CEC au constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar cu un singur candidat în circumscripția electorală municipală Bălți, în condițiile în care legislația electorală prevede că turul doi al alegerilor se organizează cu doi candidaţi.
Марина Таубер - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Politică
Tauber, despre decizia Curții de Apel Bălți: Este o fărădelege ceea ce se întâmplă
În lipsa unui scrutin cu doi candidați, membrii Comisiei, întruniți în ședință extraordinară, au fost în situația de a decide suspendarea desfășurarea turului doi, până deciziile instanțelor de fond și apel vor rămâne irevocabile.
Fluxul de știri
0