Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CSJ a susținut excluderea Marinei Tauber din cursa pentru funcția de primar la Bălți.

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea Supremă de Justiție
Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Abonare
Curtea Supremă de Justiție a Moldovei a respins recursul Marinei Tauber și a menținut încheierea Curții de Apel Bălți privind anulare înregistrării acesteia în calitate de candidat la funcția de primar.
CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a Moldovei a menținut decizia primelor două instanțe, Judecătoria Bălți și Curtea de Apel Bălți, de a anula înregistrarea candidatului la funcția de primar din partidul ”Șor” Marina Tauber. Decizia a fost luată duminică seară.
Ceva mai devreme, CSJ a respins un recurs al concurentului electoral pe o încheiere cu referire la atragerea unei părți terțe în acest proces.
Turul întâi al alegerilor a avut loc pe 21 noiembrie. Candidatul Partidului „Șor” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți. Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
În data de 1 decembrie, Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Judecătoria Bălți a dispus sâmbătă excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, în urma demersului CEC, iar Curtea de Apel Bălți a susținut această decizie. CEC a suspendat pe data de 5 decembrie turul doi al alegerilor la Bălți, până la o hotărâre definitivă a instanței.
Astfel, CSJ a respins recursul avocaților și a fost menținută decizia Curții de Apel Bălți din 5 decembrie.
Decizia este definitivă, CEC urmează să decidă în continuare cum se vor desfășura alegerile la Bălți.
Protestul partidului ȘOR organizat în fața Judecătoriei Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 05.12.2021
Politică
Dosarul Tauber va ajunge la CEDO: Ce spun avocații acesteia
Fluxul de știri
0