Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS a anunțat când va avea loc verificarea vaccinului ”Sputnik V”

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Abonare
OMS: Inspectarea cu privire la recunoașterea vaccinului ”Sputnik V” nu na avea loc mai devreme de ianuarie 2022.
CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Inspecția experților Organizației Mondiale a Sănătății în Rusia, în vederea evaluării vaccinul anti-COVID „Sputnik V”, nu va avea loc mai devreme de ianuarie 2022, a declarat pentru RIA Novosti serviciul de presă al OMS.
"OMS și RDIF s-au întâlnit la sfârșitul lunii noiembrie pentru a discuta despre necesitatea obținerii mai multor date privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului. Compania s-a angajat să furnizeze o foaie de parcurs detaliată privind transmiterea datelor, astfel încât OMS să poată accelera evaluarea vaccinului. Datele urmează să fie puse la dispoziție până la sfârșitul lunii decembrie 2021. Nu poate fi așteptată realizarea inspectării înainte ca datele să fie prezentate și evaluate”, a declarat OMS.
La începutul lunii octombrie, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că toate barierele în calea recunoașterii vaccinului ”Sputnik V” la OMS au fost înlăturate, au rămas doar unele proceduri administrative. Ulterior, șeful RDIF a menționat că fondul așteaptă aprobarea OMS în apropiatele câteva luni.
Sputnik Light - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Coronavirus
Ghințburg: Ce vaccinuri pot fi administrate concomitent
”Sputnik V” este aprobat în 71 de țări, cu o populație totală de 4 miliarde de oameni, ceea ce reprezintă mai bine de 50% din populația lumii. ”Sputnik V” ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de la autoritățile de stat de reglementare. Eficacitatea vaccinului a constituit 97,6%, în baza analizei datelor cu privire la 3,8 milioane de cetățeni ruși vaccinați, ceea ce este mai mult decât datele publicate anterior de revista medicală The Lancet (91,6%), au comunicat anterior RDIF și Centrul de cercetare Gamaleia. Datele privind utilizarea ”Sputnik V” în procesul vaccinării populației într-un șir de țări (Argentina, San Marino, Serbia, Ungaria, Bahrain, Mexic, Emiratele Arabe Unite și altele) demonstrează că ”Sputnik V” este unul dintre cele mai sigure și mai eficiente vaccinuri împotriva coronavirusului, a comunicat RDIF.
Din 4 martie, ”Sputnik V” trece printr-o procedură de examinare treptată la Agenția Europeană a Medicamentului, care aprobă medicamente pentru utilizare centralizată în Uniunea Europeană.
Fluxul de știri
0