Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

FOTO: Iarna își intră în drepturi: Ninsoare și drumuri acoperite de ghețuș

© Photo : Facebook / Î.S. "Administraţia de Stat a Drumurilor"Заснеженные дороги на севере Молдовы
Заснеженные дороги на севере Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Abonare
În noaptea ce vineri spre sâmbătă a nins în unele regiuni ale țării, iar pe drumuri s-a format ghețuș.
CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Ciclonului de sud a adus ninsoare în unele regiuni ale Moldovei, mai ales în sud-estul țării, iar drumarii au efectuat lucrări de combatere a lunecușului pe șosele.
Potrivit Administrației de start a drumurilor, lucrările continuă și pe parcursul zilei de 4 decembrie, fiind necesare intervenții ale unităților teritoriale SA ,,Drumuri”.
A fost nevoie de antrenarea utilajelor speciale și implicarea muncitorilor rutieri pe drumul R31 R30 – Tudora – Palanca – frontiera cu Ucraina din raionul Ștefan Vodă.
”În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale”, a anunțat instituția.
Vor fi monitorizate în continuare toate sectoarele periculoase și vor fi executate lucrările de combatere a lunecușului.
Administrația de Stat a Drumurilor avertizează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în ceea ce privește echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.
Fluxul de știri
0