Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Protest în susținerea Marinei Tauber la Judecătoria Bălți

Abonare
Sute de simpatizanți ai candidatului Partidului „Șor” la funcția de primar al Capitalei Nordului au venit astăzi la Judecătoria Bălți ca să protesteze împotriva solicitării CEC de a o exclude pe Marina Tauber din cursa electorală.
Ședința de judecată în care se examinează excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălți a început la ora 11:00. Instanța urmează să se pronunțe după ce Comisia Electorală Centrală a cerut miercuri excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului.
CEC a examinat reflectarea veniturilor și cheltuielilor Marinei Tauber în campania electorală pentru alegerile locale noi din Bălți. Tauber a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală. Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
Candidatul Partidului „Șor” consideră că decizia Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.
„Decizia de ieri merită să fie introdusă în Cartea Recordului ca cea mai stupidă fărădelege. Este o decizie care va costa scump. Nu vom lăsa asta așa. Vom merge până-n pânzele albe. CEC încearcă să vă fure viitorul. Ei au decis să fure victoria de la voi. Au decis în locul vostru să decidă cine va conduce orașul”, a spus Marina Tauber.
Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Fluxul de știri
0