Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lukașenko: Suntem frați drepți cu Putin

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Aleksandr Lukașenko
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Abonare
Aleksandr Lukașenko îl consideră frate drept pe omologul său rus, Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat într-un interviu oferit agenției RIA Novosti că se consideră frate drept cu șeful statului rus, Vladimir Putin, ambii având o viziune comună asupra lumii.
“Aș putea spune că Vladimir Putin mă consideră mai mult decât un prieten, suntem frați. Dacă e să vorbim serios, știți ce avem în comun? Noi, cred eu, privim lumea la fel în principalele ei aspecte și probleme, ceea ce s-a observat recent. Vedem această lume cu aceiași ochi”, a declarat el.
Potrivit lui Lukașenko, “putem digera toate în capul nostru, să le rotim și să le întoarcem în toate felurile, putem uneori să ajungem la niște concluzii diferite, putem avea niște comportamente care ne deosebesc, însă ochii noștri văd la fel această lume”.
“M-am convins odată în plus, îndeosebi în ultima perioadă. Într-adevăr, privim în profunzime anumite lucruri și eu observ că noi privim cu aceiași ochi aceste lucruri, avem relații foarte bune”, a menționat președintele belarus.
De asemenea, el a subliniat că după alegerile prezindețiale din Belarus de anul trecut, omologul său rus a procedat nu doar ca un aliat, dar și ca un prieten adevărat.
Putin declarase anterior că Rusia va continua să ofere un ajutor frățesc poporului belarus în condițiile tuturor presiunilor și tentativelor din afară de a destabiliza situația în republică. Totodată, Moscova va dezvolta relații multilaterale cu Minskul și va continua edificarea Uniunii Statale.
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Internațional
Lukașenko a spus a cui este, de fapt, Crimeea
Fluxul de știri
0