Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea de Apel Bălți: Dosarul Tauber va continua să fie examinat în prima instanță

© Sputnik / Mihai CarausProtestul partidului ȘOR organizat în fața Judecătoriei Bălți
Protestul partidului ȘOR organizat în fața Judecătoriei Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Magistrații Curții de Apel Bălți au respins solicitarea candidatului la funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber de a strămuta examinarea dosarului din prima instanță a judecătoriei Bălți, la Curtea de Apel Bălți.
În cadrul ședinței instanței Judecătoriei Bălți, apărarea Marinei Tauber a solicitat ca dosarul, în care este examinată solicitarea CEC de a-l exclude din cursa electorală pe candidatul partidului Șor la funcția de primar de Bălți, să fie transferat la o altă instanță de judecată.
Motivul care a fost invocat de avocați este relația de rudenie a președintelui Judecătoriei Bălți și contracandidatului Nicolae Grigorișin.
Decizia de strămutare a dosarului a fost însă respinsă de Curtea de Apel Bălți.
Amintim că astăzi, magistrații examinează solicitarea CEC de eliminare din alegerile locale noi din Bălți a Marinei Tauber.
Tauber a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală. Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
Comisia Electorală Centrală a cerut miercuri excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului.
CEC a examinat reflectarea veniturilor și cheltuielilor Marinei Tauber în campania electorală pentru alegerile locale noi din Bălți.
Candidatul Partidului „Șor” consideră că solicitarea din 1 decembrie a Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.
„Decizia de ieri merită să fie introdusă în Cartea Recordului ca cea mai stupidă fărădelege. Este o decizie care va costa scump. Nu vom lăsa asta așa. Vom merge până-n pânzele albe. CEC încearcă să vă fure viitorul. Ei au decis să fure victoria de la voi. Au decis în locul vostru să decidă cine va conduce orașul”, a spus Marina Tauber.
Candidatul Partidului „Șor” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Fluxul de știri
0