Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ULTIMA ORĂ! Încă 20 de zile de arest la domiciliu pentru Stoianoglo

© Sputnik / Mihai CarausAlexandr Stoianoglo
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Abonare
Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a primit încă 20 de zile de arest la domiciliu.
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Alexandr Stoianoglo a primit încă 20 de zile de arest la domiciliu. Cererea de prelungire a mandatului de arest a fost examinată de magistrați astăzi, 3 decembrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Magistrații au admis demersul procurorului desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, Victor Furtună.
Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut în seara zilei de 5 octombrie, chiar înainte de briefingul de presă anunțat de acesta. La solicitarea procurorului Victor Furtună, ofițerii mascați ai serviciilor speciale l-au scos pe Stoianoglo din clădirea Procuraturii Generale, apoi l-au plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.
Arestarea procurorului general a provocat mai multe acțiuni de protest la Comrat și Chișinău.
În data de 8 octombrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorului de caz Victor Furtună, iar procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.
Totodată, pe 15 octombrie, magistrații Curții de Apel au luat decizia de a respinge recursul procurorului pe caz prin care a fost solicitat arestul lui Stoianoglo în penitenciar, dar și recursul avocaților acestuia prin care s-a solicitat cercetarea lui în libertate. Astfel, Stoianoglo a rămas în arest la domiciliu.
Ulterior, mandatului de arest la domiciliu a fost prelungit cu încă 30 de zile în data de 3 noiembrie.
Александр Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Societate
ULTIMA ORĂ! Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Stoianoglo
Cea mai gravă învinuire care îi este adusă lui Stoianoglo ține de modificarea cadrului legal prin care a facilitat implementarea schemei de spălare a banilor în proporții deosebit de mari. I se încriminează că, în perioada când a fost președinte al comisiei parlamentare, ar fi introdus un amendament la legea cu privire la spălarea de bani, ceea ce a dus la favorizarea spălării banilor. De fapt, amendamentul a venit de la Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și a Corupţiei.
Procurorul general suspendat pledează nevinovat și se arată revoltat de învinuirile care i se aduc.
Fluxul de știri
0