Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popescu a mulțumit Statelor Unite pentru sprijinul acordat în problema transnistreană

© Photo : Facebook / Nicu PopescuÎntâlnirea dintre Nicu Popescu și Antony Blinken
Întâlnirea dintre Nicu Popescu și Antony Blinken - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
Părțile au discutat despre cooperarea strategică și reglementarea transnistreană.
CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, s-a întâlnit cu șeful diplomației americane Anthony Blinken.
Întâlnirea a avut loc în cadrul Consiliului Ministerial al OSCE de la Stockholm.
„Am fost bucuros să primesc mesajul puternic de susținere din partea Statelor Unite ale Americii pentru agenda de reforme inițiate de autorități”, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.
El a precizat că, la modul practic, s-a discutat despre „dezvoltarea și consolidarea relațiilor moldo-americane pe diverse domenii de interes reciproc în cadrul dialogului strategic, necesitatea de a relansa grupurile de lucru sectoriale în domeniul justiției și al statului de drept, comercial-economic, al securității energetice”.
De asemenea, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situația actuală în Europa de Est, precum și despre evoluțiile în dosarul transnistrean.
Popescu i-a mulțumit lui Blinken pentru „sprijinul Statelor Unite ale Americii în formatul de negocieri 5+2”.
Reamintim că Popescu se află într-o vizită la Stockholm în perioada 1-3 decembrie.
Fluxul de știri
0