Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Marina Tauber susține o conferință, după ce CEC a cerut excluderea ei din cursa electorală

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Candidatul Partidului „Șor” la funcția de primar al municipiului Bălți susține o conferință de presă, după ce Comisia Electorală Centrală a solicitat excluderea ei din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului.
Marina Tauber susține o conferință de presă, după ce ieri membrii CEC au solicitat Judecătoriei din Bălți să o exludă din cursa electorală.
Comisia Electorală Centrală a examinat reflectarea veniturilor și cheltuielilor Marinei Tauber în campania electorală pentru alegerile locale noi din Bălți.
Tauber a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală. Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Fluxul de știri
0