Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat „Șor”: Să anulăm mai bine primul tur al alegerilor din Bălți

© Sputnik / Mihai CarausUlanov Denis
Ulanov Denis  - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
Deputatul fracțiunii „Șor” din Paralament Denis Ulanov a criticat decizia de ieri a Comisiei Electorale Centrale de a solicita excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Bălțiului.
CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Deputatul fracțiunii „Șor” consideră că prin decizia de ieri a Comisiei Electorale Centrale s-au încălcat toate directivele privind drepturile omului la alegeri libere.
„Aș spune că ce s-a întâmplat ieri este un vandalism politic care a întrecut orice limită. (...) Au sfidat voința poporului. (...) Dacă CEC a constatat încălcări care au influențat desfășurarea votării, atunci trebuie să fie anulat primul tur al alegerilor, și nicidecum să fie înlăturat candidatul câștigător”, a declarat Denis Ulanov.
Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținute împreună cu Marina Tauber, după ce ieri Comisia Electorală Centrală a solicitat excluderea ei din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului.
„Noi așteptăm reacția partenerilor externi la tot ceea ce s-a întâmplat ieri. Ei nu pot să stea deoparte în fața unei situației analogice cu cea care s-a produs la alegerile precedente, când partenerii externi strigau în gura mare despre încălcarea dreptului cetățenilor de a avea parte de alegeri libere și democratice, despre excluderea domnului Năstase”, a mai spus Denis Ulanov.
Marina Tauber a avut o reacție tranșantă după ce ieri Comisia Electorală Centrală a acuzat-o că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
„S-a produs o crimă. Țara alunecă tot mai mult spre dictatură. PAS a capturat țara și își supune toate instituțiile democratice, pentru a ne arăta că nu e locul nostru aici. PAS în frunte cu Maia Sandu nu se preocupă de nevoile cetățenilor. Singura preocupare a Maiei Sandu este să-și supună toate instituțiile și să inspire frică”, a declarat Marina Tauber.
Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Fluxul de știri
0