Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

A fost descoperit un anticorp care neutralizează toate tulpinile COVID-19

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaTestare la COVID
Testare la COVID - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
Oamenii de știință chinezi susțin că au izolat un anticorp capabil să neutralizeze eficient toate tulpinile Covid-19.
BUCUREŞTI, 2 dec – Sputnik, Doina Crainic. Oamenii de știință chinezi susțin că au izolat un anticorp capabil să neutralizeze eficient toate tulpinile de Covid-19, făcând referire la rezultatele evidențiate atât de experimentele de laborator, cât și de cele efectuate pe organisme vii.
Într-un studiu publicat marți în bioRxiv, o arhivă online gratuită de articole în stadiul de pre-tipărire dedicate biologiei și științelor vieții, oameni de știință chinezi de la mai multe instituții, inclusiv de la Universitatea Guangzhou Sun Yat-sen și Universitatea Zhejiang din Hangzhou, susțin că au identificat un anticorp capabil să neutralizeze toate variantele de Covid-19.
Autorii afirmă că anticorpul monoclonal 35B5 ar fi demonstrat, în urma studiilor atât in vitro, adică în eprubete de laborator, cât și in vivo, în special pe șoareci transgenici, o capacitate clară de a contracara varianta Covid-19 originală și toate variantele sale, inclusiv Delta, extrem de mutată și responsabilă de valuri majore de infecție la nivel mondial, de când a apărut pentru prima dată în India la începutul acestui an, precum şi varianta Omicron, cea mai recentă variantă apărută, al cărei pericol potențial nu este cunoscut încă.
 Anatoli Altștein - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Coronavirus
Vor fi oare eficiente vaccinurile existente în lupta cu noua tulpină ”omicron”
Practic, 35B5 vizează o parte unică a virusului care rămâne neschimbată chiar și după mutații, potrivit studiului, citat de Sputnik Italia.
Potrivit oamenilor de știință, această capacitate de a contracara o anumită parte a virusului care nu este supusă mutaţiilor ar putea fi exploatată pentru a crea un nou vaccin universal împotriva SARS-CoV-2, care ar putea fi eficient împotriva mutațiilor.
Fluxul de știri
0