Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Start sărbătorilor de iarnă: Au fost aprinse luminițele pe Pomul de Crăciun

© Sputnik / Mihai CarausНовогодние елки 2020
Новогодние елки 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Abonare
Atmosfera sărbătorilor de iarnă poate fi simțită deja și în Capitala Republicii Moldova. Mii de liminițe s-au aprins în această seară în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.
CHIȘINĂU, 1 dec – Sputnik. Start sărbătorilor de iarnă. În această seară a fost inaugurat principalul Pom de Crăciun al țării.
Evenimentul a început cu un concert.
Astfel, mii de luminițe așteptau să fie aprinse în această seară în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Tot aici a fost amenajat și un orășel de Crăciun.
În fiecare sector au fost amenajate mai multe zone pentru locuitorii și vizitatorii Capitalei, cu brazi, figurine și diverse elemente decorative. De asemenea, au fost împodobite aleile, scuarurile, străzile principalele, dar și trotuarele.
”Astăzi dăm startul sărbătorilor de iarnă. Sunt sărbători de familie, sărbători pe care le petrecem alături de cei dragi”, a spus primarul general, Ion Ceban.
Edilul-șef a menționat că pe pe durata întregii perioade a sărbătorilor de iarnă în toate sectoarele Capitalei sunt planificate multe evenimente.
După discursul primarului, a început numărătoarea inversă, iar toți oamenii au așteptat cu nerăbdare aprinderea luminițelor de pe brad.
„5,4,3,2,1. Start! Ce vedeți, ce trebuie să vedeți, sărbătorile de iarnă au venit”, a răsunat în Scuarul Catedralei.
Copiii au fost cei mai entuziasmați de inaugurarea Pomului de Crăciun. Aceștia au mers să facă fotografii alături de brad. Nici adulții nu au ezitat să imortalizeze momentul.
Și după inaugurarea bradului, picii de la DoReMi au încântat publicul adunat în preajma Pomului.
Atmosferă feerică: Principalul Pom de Crăciun al țării a fost inaugurat - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Video
Atmosferă feerică: Principalul Pom de Crăciun al țării a fost inaugurat
Fluxul de știri
0