Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicu Popescu pleacă la Stockholm: Agenda de lucru a oficialului

Ministrul de Externe, Nicu Popescu
Ministrul de Externe, Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Abonare
Ministrul Popescu pleacă într-o vizită oficială de lucru la Stockholm. Iată ce va face acolo și cu cine se va întâlni.
CHIȘINĂU, 1 dec – Sputnik. Ministrul de Externe, viceprim-ministrul Nicu Popescu, pleacă la Stockholm. El va participa la lucrările celei de-a 28-a reuniuni anuale a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se va desfășura în perioada 1 - 3 decembrie.
Potrivit unui comunicat emis de instituție, în cadrul reuniunii miniștrii de externe ai celor 57 de state participante la OSCE vor efectua un schimb de opinii pe chestiuni de actualitate de pe agenda organizației pe cele trei dimensiuni: politico-militară, economică și mediu ambiant, și umanitară.
Totodată, miniștrii vor discuta provocările care afectează spațiul OSCE, precum și implicațiile asupra activității per ansamblu a organizației.
În același timp, o atenție deosebită va fi acordată conflictelor din regiunea OSCE, dar și impactului acestora asupra respectării drepturilor omului și libertăților fundamentale, precum și modalităților de consolidare a securității europene.
În cadrul reuniunii, Popescu va prezenta poziția țării noastre privind procesul de soluționare a conflictului din raioanele de est ale Republicii Moldova.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Politică
Gavrilița în vizită la Bruxelles: Ce întâlniri are programate pentru astăzi
De asemenea, ministrul moldovean de Externe va avea mai multe întrevederi cu oficiali internaționali. Astfel, Nicu Popescu se va întâlni cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken, secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, precum și cu omologii din Suedia, Polonia, Norvegia, Danemarca, Estonia, Irlanda, Republica Kârgâză, Macedonia de Nord și alții. De asemenea, șeful diplomației va participa și la reuniunea Consiliul ministerial al statelor membre GUAM, în cadrul căreia Republica Moldova urmează să preia președinția rotativă începând cu 1 ianuarie 2022.
Amintim că și premierul Natalia Gavrilița se află în prezent într-o vizită oficială de lucru în străinătate. Prim-ministrul a plecat la Bruxelles, unde în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie s-a întâlnit cu premierii Ucrainei și Georgiei, Denis Șmihal și, respectiv, Irakli Garibașvili, în așa-numitul format „Trio asociat al prim-miniștrilor”.
Fluxul de știri
0