Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a testat racheta Zirkon în Marea Albă – Video

© Пресс-служба Минобороны РФ / Accesați arhiva multimediaФрегат "Адмирал Горшков" провел успешный пуск ракеты "Циркон"
Фрегат Адмирал Горшков провел успешный пуск ракеты Циркон - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Abonare
Fregata „Amiral Gorșkov” a efectuat o lansare de probă a rachetei „Zircon” în Marea Albă.
CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Fregata Amiral Gorșkov a finalizat cu succes o nouă lansare de probă a rachetei hipersonice Zircon, a declarat jurnaliștilor Ministerul Apărării al Federației Ruse.
„Tragerea a fost efectuată din apele Mării Albe, asupra unei ținte navale, situată la o distanță de peste 400 de kilometri”, au precizat reprezentanții instituției.
Zborul rachetei a corespuns parametrilor specificați, ținta a fost lovită, au mai adăugat aceștia, fiind citați de RIA Novosti.
Lansarea anterioară a avut loc acum două săptămâni, acest ciclu de testare a fost finalizat.
Rachetele Zircon sunt capabile de viteze de până la nouă Mach (de nouă ori viteza sunetului, mai mult de zece mii de kilometri pe oră), raza de acțiune declarată este de peste o mie de kilometri.
Cu astfel de rachete urmează să fie echipate nave de suprafață și submarine - atât cele care sunt în față de proiect, cât și cele aflate deja în construcție.
Imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 27.08.2021
Editoriale
„E suficientă o singură rachetă”: Flota rusească va fi înarmată cu „ucigaș de portavioane”
Fluxul de știri
0