Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Natalia Gavrilița se află într-o vizită oficială la Bruxelles: Cu cine se va întâlni

© Sputnik / Mihai CarausNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Natalia Gavrilița se află într-o vizită oficială la Bruxelles. Iată cu cine se va întâlni premierul în capitala Belgiei.
CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, se află într-o vizită oficială de lucru în capitala Belgiei. Vizita are loc în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie.
Astfel, mâine, 30 noiembrie, Gavrilița se va întâlni cu premierii Ucrainei și Georgiei, Denis Șmihal și, respectiv, Irakli Garibașvili, în așa-numitul format „Trio asociat al prim-miniștrilor”.
"În cadrul evenimentului vor fi discutate oportunitățile de dezvoltare a relațiilor de parteneriat între state, promovarea dialogului cu UE și realizarea unor noi obiective pe parcursul european al țărilor", se arată într-un comunicat emis de Guvern.
Cei trei premieri se vor întâlni cu președintele Consiliului European, Charles Michel, ulterior vor avea o întrevedere comună cu președintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, dar și o discuție cu președintele Parlamentului European, David M. Sassoli.
În urma întrevederilor Trio-ului asociat al prim-miniștrilor cu conducerea de vârf a Uniunii Europene, va fi organizată o conferință de presă, planificată pentru ora 16:40 (ora Bruxelles-ului).
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Politică
Spînu pleacă la Belgrad: Securitatea energetică, subiectul cheie
Fluxul de știri
0