Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se ieftinește benzina și motorina: Cât vor costa carburanții mâine

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Combustibilul se ieftinește ușor. ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 30 noiembrie - cât va costa benzina și motorina mâine.
CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, benzina și motorina s-ar putea ieftini pe 30 noiembrie.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 30 noiembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 20 de lei și 90 de bani pentru un litru, fiind mai mic cu 12 bani decât cel afișat pentru 29 noiembrie. Prețul la motorină scade cu 14 bani și va fi de 17 lei și 98 de bani.
Anterior, ANRE a precizat că scumpirile carburanților care au avut loc în vară și în lunile septembrie și octombrie se datorau tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie și noiembrie, prețul maxim calculat de către Agenție.
Ștefan Creangă - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Societate
Directorul ANRE Ștefan Creangă a demisionat: Care este motivul
Fluxul de știri
0