Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Ajutorul Vestului pentru belaruși e o imixtiune instituționalizată

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2021
Abonare
Occidentul vrea să ajute Belarusul nu prin investiții în economie, ci prin imixtiune directă, prin destabilizarea situației interne din țară, consideră purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.
BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Occidentul încearcă „să ajute” Belarusul prin destabilizarea situației în țară, consideră purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.
Ea a menționat vă la Viena a avut loc „un eveniment sălbatic”, în cadrul căruia Germania, Austria, un șir de alte state UE și fostul candidat pentru funcția de președinte, Svetlana Tihanovskaia, au discutat cum vor “reforma Belarusul”.
“E un soi de instituționalizare a imixtiunii în problemele interne ale unui stat suveran. La reuniune nu au fost prezentă presa. În schimb, a fost foarte activ canalul-Telegram al opoziției belaruse din exil. Ideea participanților e una simplă: să-i convingă pe belaruși de vechea zicală “străinătatea ne va ajuta”. Iar totodată să arate odată în plus că sunt dispuși să dea bani pentru democrație. Că doar nu e vorba de 3 mii de migranți la frontier, pentru soarta lor nu s-a găsit niciun euro păcătos”, a scris Zaharova în canalul său Telegram.
Potrivit ei, “proiectul antibelarus” presupune că UE va aloca “poporului belarus” 53 milioane de euro “în susținerea unei schimbări pașnice a puterii în țară”, Germania a promis să aloce 21 milioane de euro pentru dezvoltarea “societății civile” în Belarus. În afară de aceasta, ea a amintit de promisiunile Poloniei, SUA, Marii Britanii, Canadei, Olandei, Cehiei, Lituaniei, Letoniei și Estoniei.
“Este evident că toate acestea reprezintă doar o mică parte din acele mijloace care vor fi direcționate spre întreținerea “patrioților”. Nu e nicio îndoială: străinătatea are de gând să-i ajute pe belaruși prin mijloace tradiționale: nu prin investiții în economie, ci prin destabilizarea țării din interior. Cunoaștem aceste metode de ajutoare. Nu le-am uitat”, a conchis Zaharova.
Viena a inițiat o conferință internațională pe subiectul Belarusului, care s-a desfășurat pe 22 noiembrie, în format virtual, însă niciun reprezentant al oficialităților de la Minsk nu a participat la reuniune.
preț - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2021
Economie
Prețurile la futures pentru gaz, în creștere cu 4,5 la sută
Fluxul de știri
0