Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS, despre posibila origine a tulpinii Omicron a coronavirusului

© Pixabay / PIRO4Dcoronavirus
coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2021
Abonare
Unul din experții OMS a enunțat una din ipotezele apariție tulpinii Omicron a coronavirusului.
CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Șeful grupului tehnic al Programului de urgență sanitară al Organizației Mondială a Sănătății (OMS), Maria Van Kerkhove, într-o discuție cu Financial Times a enunțat o ipoteză a originii tulpinii Omicron a coronavirusului.
“Ea (Van Kerkhove) a declarat că nu se cunoaște de unde a apărut noua tulpină, însă conform unei ipoteze examinate, acesta ar putea apărea de la un pacient infectat cu o imunitate slabă, care nu a reușit să se însănătoșească, în organismul căruia virusul s-a replicat în decursul unei perioade îndelungate”, scrie publicația.
De asemenea, reprezentantul OMS a îndemnat să nu se pună etichete pe statele care anunță despre noi variante, să se reacționeze echilibrat. Van Kerkhove consideră că este nevoie de o urmărire atentă a tulpinilor, inclusiv Omicron, să se efectueze mai multe teste și secvențiere în așa fel, încât să fie acoperite cât mai multe țări.

“E nevoie de o abordare echilibrată a riscurilor. Tulpina Delta nu a dispărut, de pe urma ei mor oameni în lumea întreagă. Nu trebuie să uităm câți oameni au fost infectați cu ea”, a amintit expertul.

Van Kerkhove consideră că descoperirea Omicronului poate fi echivalată cu descoperirea coronavirusului în 2019-2020 în China. Reprezentantul OMS nu a dezvăluit date despre numărul infectaților cu noua tulpină.
În urma unei ședințe extraordinare de vineri Organizația Mondială a Sănătății a decis să clasifice noua variantă a coronavirusului, descoperit în Botswana și Africa de Sud, drept una care provoacă îngrijorări. Tulpina B.1.1.529 a primit numele de Omicron, o literă a alfabetului grecesc.
Fluxul de știri
0