Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Magistrații ucraineni au prelungit arestul la domiciliu lui Nicolae Ceaus

© Screenshot / Telegram / ChausUA Николай ЧаусНиколай Чаус
Николай Чаус - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2021
Abonare
Nicolae Ceaus va mai sta în arest la domiciliu. Judecătorii ucraineni s-au expus pe marginea dorasului fostului magistrat.
CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Magistrații ucraineni au prelungit arestul la domiciliu al fostului judecător Nicolae Ceaus, acuzat de luare de mită, până în data de 24 ianuarie, transmite RIA Novosti.

„Curtea Supremă Anticorupție a organizat o audiere preventivă în dosarul împotriva unui fost judecător al Judecătoriei Dneprovsk din orașul Kiev, care a cerut și a primit ilegal 150 de mii de dolari americani. Magistrații au refuzat să modifice măsura de reținere aleasă de acuzat și a prelungit-o până la 24 ianuarie 2022”, a comunicat serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție din Ucraina.

De menționat că examinarea cazului va începe la 30 noiembrie 2021.
Amintim că judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus a fost răpit pe 3 aprilie în sectorul Ciocana din Chișinău.
Dispariția judecătorului ucrainean a fost anunțată de avocatul moldovean Iulian Balan. El a făcut un apel către Președinția Republicii Moldova, Procuratura Generală, SIS și toate organele de forță, în care a anunțat răpire clientului său Nicolae Ceaus.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Societate
Cum a comentat Sandu zvonurile că ar fi implicată în răpirea judecătorului ucrainean
El se afla pe teritoriul țării noastre după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150 000 de dolari, acesta fiind în proces cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic.
La sfârșitul lunii iulie, Nicolae Ceaus a fost găsit în regiunea Vinnița. Avocatul lui a declarat pentru un post de televiziune că angajații Serviciului de Securitate din Ucraina îl duc la Kiev.
Fluxul de știri
0