Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bloomberg l-a numit pe Putin expert în a ține Occidentul în tensiune

© POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин
Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2021
Abonare
Bloomberg susține că Vladimir Putin este un expert în abilitatea de a ține Occidentul în tensiune.
CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, este un expert în abilitatea de a ține Occidentul în tensiune, însă el, așa cum a declarat în mai multe rânduri Moscova, nu-și dorește un război în Ucraina, scrie agenția americană Bloomberg.
Anterior, Bloomberg, cu trimitere la propriile surse, susținea că serviciile SUA consideră că Rusia ar planifica o invazie în Ucraina, inclusiv prin intermediul Belarusului. Totodată, Moscova ar fi mobilizat “zeci de mii” de rezerviști „într-o proporție fără precedent pentru spațiul postsovietic”.
Moscova, la rândul ei, a declarat că multiplele declarații și articole în statele occidentale despre o pretinsă planificare a invaziei Rusiei în Ucraina duc la gândul despre posibilele provocări, isteria este indusă artificial.
Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Rusia
Ce poziție are Putin față de restricțiile nepopulare împotriva COVID-19
Comentând articolele publicate anterior despre “invazie”, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că un șir de instituții de presă americane sunt utilizate drept ”canal de scurgere” pentru campania informațională împotriva Rusiei.
“Putin este un expert în bluf și în abilitatea de a ține Occidentul în tensiune, apropiind relațiile de marginea prăpastiei, pentru a face cale întoarsă fără nicio avertizare”, susține agenția.
Potrivit Bloomberg, care face trimitere la “surse apropiate Kremlinului”, președintele Rusiei nu își dorește “încă un război” în Ucraina, însă “el trebuie să arate că este gata să lupte în caz de necesitate”, pentru a se opune extinderii prezenței NATO în Ucraina.
Agenția susține că Putin “a trecut de parte celor din anturajul său, care îndeamnă la diminuarea tensiunilor și s-a distanțat de viziunile diametral opuse sub pretextul restricțiilor din cauza COVID-19”.
Putin este “sincer când spune că nu planifică nicio invazie”, susține Bloomberg.
Инаугурация избранного президента США Дж. Байдена - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Editoriale
Satul american care nu-l recunoaște pe Putin
Fluxul de știri
0