Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Republica Moldova, din nou în incertitudine. Cine se face vinovat?

Abonare
Parlamentul de la Chișinău a votat pentru scoaterea a 1,4 miliarde de lei din bugetul statului pentru a fi achitate datoriile către Gazprom.
La doar trei săptămâni de la semnarea unui nou contract de livrare a gazului cu Gazprom, gigantul rus ne anunță că ar putea opri furnizarea de gaze în țara noastră din motiv că Republica Moldova nu-și îndeplinește obligațiile contractuale. Mai exact, țara noastră nu și-a achitat facturile până în data de 20 noiembrie, așa cum ar prevedea contractul. Astfel, Chișinăului i s-a dat la dispoziție 48 de ore pentru a plăti 74 milioane de dolari, datorii acumulate în perioada lunilor octombrie și parțial noiembrie.
Cert este că societatea a fost luată prin surprindere de atenționarea Gazpromului, iar până astăzi, condițiile contractului de livrare a gazului nu sunt făcute publice. De ce am ajuns aici? Dar și ce trebuie să înțeleagă cetățeanul simplu, aflăm de la Iurie Nicov, om de afaceri din Republica Moldova stabilit în Federația Rusă.
Fluxul de știri
0