Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A crescut numărul familiilor care pot solicita ajutor pentru perioada rece a anului

© Sputnik / Miroslav RotariCalorifer
Calorifer - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Abonare
Ajutorul pentru perioada rece a anului va constitui 700 de lei.
CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Venitul minim lunar, în baza căruia familiile cu venituri mici vor putea solicita ajutor în sezonul rece, va fi majorat cu 478,4 lei. Astfel de modificări la Legea cu privire la ajutorul social au fost adoptate de Parlament în lectură finală.
Astfel, venitul minim lunar, în baza căruia familiile cu venituri mici vor putea solicita ajutor în sezonul rece, va fi majorat cu 478,4 lei, de la 2631 lei la 3109 lei.
„Persoanele eligibile care doresc să beneficieze, pentru prima dată, de acest ajutor, urmează să depună o cerere-tip la Serviciul asistență socială-comunitară, iar la necesitate să prezinte și alte informații referitoare la venituri. După procesarea cererilor în sistemul informațional, este emisă decizia cu privire la acordarea ajutorului pentru perioada rece a anului”, precizează serviciul de presă al Parlamentului.
De ajutor vor beneficia aproximativ 300 de mii de familii. În acest scop, urmează a fi alocate din bugetul de stat 217 milioane de lei.
Ajutorul pentru perioada rece a anului se va plăti pentru luna precedentă și se va calcula începând cu 1 noiembrie 2021.
Fluxul de știri
0