Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parlamentul a aprobat componența Consiliului de Supraveghere al Teleradio-Moldova

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Abonare
Deputații au aprobat în funcție șapte membri ai Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova.
CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Deputații au aprobat componența Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare al furnizorului public național de servicii media (compania Teleradio-Moldova). Decizia a fost adoptată cu voturile a 81 de parlamentari în ședința plenară de joi.
Astfel, Arcadie Gherasim, Sergiu Stanciu, Corneliu Popovici, Aurelian Dănilă, Loretta Handrabura, Cristian Jardan și Irina Mațenco au fost numiți pentru un mandat de șase ani.
"Stimați membri ai Consiliului, vă felicit și vă doresc mult succes", a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu.
Potrivit legislației, Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Teleradio-Moldova este format din șapte membri - trei propuși de fracțiunile parlamentare și patru înaintați de organizațiile societății civile. Membrii Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare sunt desemnați cu votul majorității deputaților, pentru un singur mandat de șase ani.
Astfel, fracțiunea PAS, care deține majoritatea parlamentară, i-a nominalizat în Consiliu pe Arcadie Gherasim și Sergiu Stanciu, iar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor l-a inaintat pe Corneliu Popovic.
Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Politică
Ultima Oră: Parlamentul a votat în prima lectură Bugetul pentru anul 2022
Din partea organizațiilor publice, au fost înaintați în total 11 candidați. Printre aceștia se numără Ecaterina Cheptănaru, Grigore Ciorici, Orest Dabija, Aurelian Dănilă, Irina Mațenco, Leonid Smolnițchi, Alexandru Vaulovschi, Alexandru Verșinin. Înainte de interviu, două persoane și-au retras candidaturile. Este vorba despre Orest Dabija și Alexandru Vaulovschi.
Audierea a avut loc pe 19 noiembrie. Membrii Comisiei parlamentare au adresat întrebări fiecărui candidat, după care, în ședință închisă, au luat o decizie pe baza rezultatelor evaluării fiecărui candidat în parte.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Politică
Bugetul, rectificat! Deputații au alocat bani pentru a plăti datoria față de Gazprom
Fluxul de știri
0