Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS avertizează în privința efectelor nedorite ale vaccinării

© AFP 2024 / FABRICE COFFRINITedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Abonare
Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat persoanele vaccinate să rămână precaute în ceea ce privește infectarea cu Covid-19 și să nu alunece într-un „fals sentiment de securitate”.
BUCUREŞTI, 25 nov – Sputnik, Doina Crainic. „În multe țări și comunități, suntem îngrijorați de falsul sentiment de securitate (dat de ideea) că vaccinurile au pus capăt pandemiei și că persoanele care sunt vaccinate nu trebuie să ia alte măsuri de precauție”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă despre criza provocată de Covid-19 în Europa.
Tedros, citat de RT, a avertizat că „nicio țară sau regiune nu este în afara pericolului” și a subliniat importanța de a ne asigura că „sunt în vigoare măsurile potrivite pentru a preveni cele mai grave consecințe ale oricăror valuri viitoare”. De asemenea, el a făcut apel la împărtășirea adecvată a „roadelor științei”.
Marți, OMS a prezis că peste 2 milioane de oameni ar putea muri de Covid-19 în Europa în iarnă și că majoritatea țărilor s-ar putea confrunta cu situația ca sistemele lor de sănătate să fie copleșite de creșterea infectărilor.
În contextul creşterii explozive a numărului de infectări cu coronavirus în Europa, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) şi-a schimbat poziția anterioară cu privire la vaccinurile de rapel, recomandându-le acum tuturor adulților.
Austria a intrat deja într-un nou lockdown național de 10 zile, în timp ce alte țări, inclusiv Germania, analizează luarea unor măsuri restrictive mai drastice și chiar vaccinarea obligatorie.
Săptămâna aceasta, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) au emis avertizări de călătorie, îndemnând americanii să evite călătoriile în Germania și Danemarca din cauza situației cu risc ridicat legată de Covid.
Введение обязательной вакцинации пожилых от Covid-19 в части регионов России - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Rusia
Rusia a autorizat vaccinul anti-COVID pentru adolescenți
Fluxul de știri
0