Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Noi reguli de intrare în UE din 1 martie pentru moldoveni: nu toți vor putea călători

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Abonare
Comisia Europeană schimbă regulile de intrarea în UE din 1 martie. Cine va putea călători și ce condiții trebuie să îndeplinească.
BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Comisia Europeană propune ca de la 1 martie să se permită intrarea în Uniunea Europeană doar a persoanelor care s-au vaccinat cu preparatele anti-COVID recunoscute în spațiul european, a anunțat comisarul european Ylva Johansson în cadrul unei conferințe de presă.
“Am decis astăzi în Comisie că vom avea noi reguli de intrare în UE din țările extracomunitare începând cu 1 martie. Vor putea fi efectuate călătorii urgente. În ceea ce privește călătoriile neesențiale, avem o listă de state (cu recomandare statelor UE de permitere a intrării n.r.), care include 20 de țări. Astăzi renunțăm la abordarea pe țări și trecem la o abordare individuală. Acest lucru presupune că toate persoanele care s-au vaccinat vor putea intra în Uniunea Europeană”, a declarat ea.
Este vorba de vaccinurile “autorizate de Comisia Europeană” pentru utilizarea centralizată în UE, a spus Comisarul European. Totodată, vaccinul va fi considerat valabil doar în decurs de nouă luni.
De asemenea, Comisia Europeană recomandă statelor UE să accepte doar pe cei care au fost vaccinați cu preparatele aprobate de Organizația Mondială Sănătății, însă doar la prezentarea testului PCR.
Totodată, va fi permisă intrarea persoanele care au fost bolnave de COVID-19 și dispun de test PCR.
“Le putem trata ca pe niște reguli mult mai clare, pentru că cerem tuturora, cine vine la noi din motive neesențiale, să fie vaccinat sau trecut prin boală”, a declarat ea.
Persoanele cu vârsta de până la 18 ani vor putea să călătorească cu testul PCR, a mai adăugat Johansson.
Fluxul de știri
0