Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

LIVE: Protestul transportatorilor din Moldova în centrul Chișinăului

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Protestatarii cer revizuirea tarifelor pentru transportarea pasagerilor.
Membrii Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) protestează în centrul Chișinăului.
Transportatorii protestează împotriva acțiunilor Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care întârzie cu revizuirea tarifelor pentru transportul de pasageri.
Anterior, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a expediat un demers către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în special ministrului Andrei Spînu, în care solicită intervenția autorităților și majorarea tarifelor pentru călătorii.
Potrivit transportatorilor, ultima dată, tariful pentru călătoriile în transport a fost modificat la sfârșitul anului 2019 atunci când s-a stabilit un preț de 60 de bani pentru un kilometru.
În context, reprezentanții APOTA au precizat că în prezent, transportatorii activează cu tariful de 0,6 lei/km care este doar cu doi bani mai mare decât tariful stabilit prin raportul de expertiză la situația din august 2012, iar la baza calculelor a stat: motorina de 15,6 lei/litru și salariul șoferului de 1 200 lei/lunar. Astfel, reieșind din scumpirile în lanț care au loc în această perioadă, transportatorii spun că au ajuns în impas.
Vicepremierul Andrei Spînu a declarat anterior că transportatorii care au anunțat proteste solicită dublarea tarifelor.
"Suntem într-o comunicare permanentă cu transportatorii. Ce ei nu au spus transportatorii este că vor dublarea tarifului, uneori chiar mai mult. Ei cer peste un leu și ceva. Până nu voi avea calcule și informații, eu personal nu voi semna nicio majorare de tarif. Tarife din pod în baza unor calcule nejustificate nu vor avea loc", a declarat Spînu.
Fluxul de știri
0