Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova, 1920
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă.

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Eduard Maciac, jurnalist și comentator Sputnik Moldova, juristul și profesorul universitar, Iurie Mărgineanu, Gabriel Mărgineanu, președintele Societății Ecologice BIODAVA, Rodica Roșioru, fondatoarea Studioului Artistic.
Despre prestația jucătorilor în cadrul meciului de fotbal Sheriff - Real Madrid, care a avut loc pe 24 noiembrie discutăm cu microbistul Eduard Maciac, jurnalist și comentator Sputnik Moldova. După cum rezultă din comunicatul oficial al Uniunii Avocaților din Moldova, au fost majorate cuantumul contribuțiilor de asigurări sociale pentru exponenții profesiilor juridice. De la 24 255 lei în anul 2021 până la 27 481 lei, anul fiscal 2022, adică mai mult cu 3226 lei. Ce implică această decizie ne spune juristul și profesorul universitar, Iurie Mărgineanu. Edificarea construcțiilor în spațiile verzi din orașe și sate va fi interzisă. Guvernul a avizat pozitiv modificările la Legea privind spațiile verzi ale localităților urbane și rurale. Astfel, va fi prevenită intervenția frauduloasă în spațiile verzi, schemele ilicite și actele de corupție care favorizau construcțiile incompatibile cu destinația terenurilor.Prin urmare, pe teritoriul spațiilor verzi vor putea fi amplasate doar terenurile pentru sport, joacă și odihnă, obiectivele cu caracter cultural-artistic, precum și unitățile comerciale mobile. Autorizațiile pentru amplasarea obiectivelor și instalațiilor respective vor fi eliberate de administrația publică locală (APL). Cât de actual și necesar sunt aceste acte normative discutăm cu Gabriel Mărgineanu, președintele Societății Ecologice BIODAVA. Din nou victorie! Din nou Moldova pe treptele înalte ale podiumului! De această dată în Belarus. Despre reprezentanții Republicii Moldova,care au avut prestații frumoase și au primit diverse premii vorbim în această dimineață cu Rodica Roșioru, fondatoarea Studioului Artistic Rodica Roșioru, membru al juriului la diverse concursuri internaționale.
Fluxul de știri
0