Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: Compensații pentru consumul gazului natural și energiei termice

© Sputnik / Mihai CarausГазовый счетчик
Газовый счетчик - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Consumatorii casnici vor beneficia de compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică, ca rezultat al majorării tarifelor pentru aceste utilități.
CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Asta după ce Parlamentul a adoptat în lectură finală proiectul de lege care prevede compensarea cheltuielilor pentru consumul gazelor naturale/energiei termice în perioada rece a anului.
Potrivit actului adoptat, compensarea se va efectua în proporție de 67% pentru primii 50 m3 de gaz natural consumați, iar pentru următorii 100 m3 compensarea cu 50% din cuantumul diferenței dintre prețul din luna de facturare și prețul din luna octombrie 2021.
De asemenea, s-a decis compensarea diferenței, în mărime de 67 la sută, pentru prima gigacalorie consumată pentru beneficiarii sistemului centralizat de încălzire din Chișinău și Bălți.
Totodată, de aceste compensații beneficiază și cetățenii care se alimentează cu energie termică produsă de cazangeria blocului de locuit.
Astfel, compensația maximă, oferită pentru consumul de gaz natural, va constitui 540 de lei, iar compensația pentru prima gigacalorie consumată va constitui 450 de lei.
De menționat că tariful pentru consumul de gaz natural pentru luna octombrie 2021 constituie 4,64 lei pentru un m3, pentru luna noiembrie tariful aprobat este de 11,08 lei. Diferența în urma majorării tarifului constituie 6,44 lei.
Fluxul de știri
0