Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina intră în incapacitate de plată – Experți

© Sputnik / StringerФлаг Украины на здании Верховной рады в Киеве
Флаг Украины на здании Верховной рады в Киеве - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Abonare
Un cunoscut expert ucrainean anunță că Ucraina nu mai este în stare să-și onoreze datoriile de stat
CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Ucraina nu este în stare să-și onoreze datoriile externe, a declarat la o conferință de presă susținută la Kiev expertul politic și economic Vsevolod Stepaniuk.
Deficitul contului curent pentru sfârșitul lui septembrie a constituit 1,4 miliarde. Deci suntem pe minus în ceea ce ține de posibilitățile statului de a-și onora obligațiunile, a declarat el, pentru Golos.ua, fiind citat de RIA Novosti.
Potrivit expertului, doritori de a procura hârtiile de valoare ucrainene sunt tot mai puțini, chiar dacă Kievul majorează constant procentul dobânzii obligațiunilor.
"Ca să fie clar: dobânda este ceea ce toți ucrainenii vor plăti cu siguranță. Și nicio țară din lume nu acordă o asemenea dobândă pentru titlurile sale, doar Ucraina", a conchis Stepaniuk.
În septembrie, Cabinetul de Miniștri a aprobat și a transmis spre examinare Radei Supreme proiectul bugetului de stat pe 2022 cu un deficit de 3,5 la sută și o creștere a PIB-ului de 3,8 la sută.
Fluxul de știri
0