Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

„Sheriff” Tiraspol, pentru prima dată în istorie, a ajuns în primăvara europeană

© Sputnik / Mihai CarausМатч "Шериф" — "Шахтер" в Тирасполе
Матч Шериф — Шахтер в Тирасполе - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Abonare
„Sheriff” Tiraspol va juca cu siguranță în competiția europeană din primăvară. Acest lucru a devenit cunoscut în urma rezultatelor meciului din Liga Campionilor dintre Inter și Șahtar.
CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Inter Milano l-a învins acasă pe Șahtior Donețk în cel de-al cincilea meci din faza grupelor Ligii Campionilor și și-a privat adversarii de orice șansă de a-și continua lupta în competițiile europene în primăvara viitoare.
Meciul s-a încheiat cu scorul 2: 0 în favoarea lui „Inter”. Dubla a fost marcată de atacantul Edin Dzeko (minutele 61 și 67).
În felul acesta, chiar înainte de meciul de la Tiraspol, unde Sheriff îl găzduiește miercuri pe Real Madrid, a devenit clar că campioana în exercițiu a Moldovei va juca cupele europene din primăvară, deoarece Șahtarul nu va mai putea ajunge din urmă pe tiraspoleni în clasamentul.
În clasamentul intermediar din grupa D, „Inter” s-a clasat pe primul loc cu 10 puncte, iar „Real”, care nu a jucat încă al cincilea meci, este încă al doilea cu 9 puncte. Sheriff, care se află în prezent pe locul trei, are 6 puncte. Ultimul în clasament este Șahtar (1 punct).
Tiraspolenii pot concura în continuare în playoff-ul Ligii Campionilor. Pentru a face acest lucru, pentru cele două meciuri rămase, echipa trebuie să termine cel puțin pe locul doi. Cu toate acestea, „Sheriff” și-a garantat deja un loc nu mai mic de trei în faza grupelor.
În conformitate cu noul regulament al turneului, echipa care termină pe locul trei în grupa Ligii Campionilor va juca în barajul Europa League. În această etapă se vor întâlni cele opt echipe plasate pe poziția a doua din grupa UEFA Europa League și cele opt cluburi care au terminat pe locul al treilea în Liga Campionilor.
Fluxul de știri
0