Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Noi prețurile la carburanți: Cât va costa mâine benzina și motorina

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 25 noiembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea ieftini.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 25 noiembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 21 de lei și doi bani pentru un litru, fiind mai mic cu trei bani decât cel afișat pentru ziua de 24 noiembrie. Iar prețul la motorină va scădea cu șase bani și va costa 18 lei și 17 bani.
Benzina și motorina se ieftinește deja câteva zile consecutiv. Ieri, de exemplu, benzina s-a ieftinit cu patru bani, iar motorina cu opt bani.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
 валюта - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2021
Economie
De ce cresc prețurile la carburanți și la produse alimentare: Explicația expertului
Fluxul de știri
0