Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Directorul general al “Termoelectrica” – suspectat într-un dosar penal

© Sputnik / Mihai CarausTermoelectrica S.A.
Termoelectrica S.A. - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Surse din cadrul Procuraturii Anticorupție au dat detalii ce țin de dosarul penal în care este cercetat directorul general al Termoelectrica.
CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Directorul general al SA „Termoelectrica” a fost recunoscut ca suspect într-un dosar penal de îmbogățire ilegală. Potrivit Procuraturii Anticorupție, acesta a fost deja audiat, transmite ru.sputnik.md.
„S-au strâns dovezi, în baza cărora a apărut o suspiciune rezonabilă că în perioada 2015 – noiembrie 2021, cheltuielile suspectului, atât cele personale, cât și cele realizate prin persoane terțe, au depășit veniturile înregistrate cu 3.849.796 de lei”, au precizat sursele din procuratură.
După cum menționează sursele, „în aceeași perioadă de timp, suspectul, personal și prin terți, a înregistrat 10 obiective imobiliare și două autovehicule în valoare de 6.602.988 de lei, a achiziționat două apartamente și un autoturism Hyundai Tucson (produs în 2021). ), al cărui cost total se presupune a fi de 991 341 de lei”.
Parchetul Anticorupție a mai anunțat că în perioada 2019-2021 se desfășoară acțiuni procesuale în cadrul altor procese penale pentru abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu și în cazul altor persoane responsabile ale întreprinderii Termoelectrica. Responsabilii din Procuratură au reamintit că toți suspecții se bucură de prezumția nevinovăției. În prezent, SA „Termoelectrica” este condusă de Veaceslav Eni.
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Societate
Procuratura Generală a Rusiei: Dosarul lui Platon - în instanță
Fluxul de știri
0