Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când va avea loc turul doi al alegerilor locale noi în municipiul Bălți: Anunțul CEC

© Sputnik / Mihai Carausalegeri
alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Abonare
CEC a stabilit data în care va fi desfășurat turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în șase localități.
HIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. În data de 6 decembrie va avea loc turul doi al alegerilor locale noi în șase localități din Moldova. Anunțul a fost făcut de către Comisia Electorală Centrală (CEC).
Astfel, turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar se va desfășura în municipiul Bălți, satul Opaci din raionul Căușeni, comuna Hârtop din raionul Cimișlia, orașul Cupcini din raionul Edineț, satul Bălceana din raionul Hâncești și comuna Cneazevca din raionul Leova.
Potrivit CEC, în buletinele de vot vor fi înscriși primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile locale noi din 21 noiembrie.
”Înscrierea în buletin a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin. Dacă unul din cei doi candidați se retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura cu participarea candidatului rămas și a următorului candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur”, precizează CEC.
Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur de scrutin.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Politică
Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale din Bălți
Totodată, CEC a stabilit că suma mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul “Fond electoral” al concurenților electorali, participanți în turul doi, nu va depăși valoarea plafonului stabilit anterior pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie, în care se includ și cheltuielile deja raportate pentru primul turul de scrutin.
În urma desfășurării alegerilor locale noi de duminică, 21 noiembrie, au fost aleși primarii în nouă localități din țară.

Alegerile locale noi în municipiul Bălți

Amintim că candidatul Partidului „Șor” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți. Asta arată rezultatele preliminare prezentată de Comisia Electorală Centrală.
Pentru Marina Tauber au votat 15.918 de persoane (47,93%).
Pe locul doi se poziționează candidatul Independent Nicolai Grigorișin, cu 6951 de voturi (20,93%). Urmează pe locul trei Marcoci Boris, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, cu 4679 (14,08%), iar pe locul patri Alexandr Nesterovski, din partea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, cu 4677 de voturi (14,08%).
alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi: Cine au devenit primari
Fluxul de știri
0